TURVALLISEMMAN TILAN PERIAATTEET

Gatorade Center ja Turun Terassikesä 2024 ovat syrjinnästä vapaa tapahtuma-areena. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihovärin, uskonnon, vamman tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Mikäli kohtaat Gatorade Centerissä tai Turun Terassikesässä syrjivää, ahdistavaa tai muutoin epäsopivaa tai häiritsevää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle. Lupaamme puuttua asiaan ja auttaa pääsemään turvallisesti pois ahdistavasta tilanteesta.


Häirintäyhdyshenkilö ja anonyymi häirintäilmoitus

Häirintäyhdyshenkilön tavoittaa tapahtumien aikana puhelimitse, viestillä tai anonyymin lomakkeen avulla. Häirintäyhdyshenkilöön saat yhteyden myös ensiapu- ja järjestyksenvalvontahenkilöstön kautta.

Häirintäyhdyshenkilö
Heidi Aho
Puh. 041 538 3169
​​​​​​​Sähköposti heidi.aho@tps.fi

Kaikki häirintäyhdyshenkilölle ohjautuvat kontaktit käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja halutessasi myös anonyymisti.


​​​​​​​Turvallisemman tilan periaatteet

Kunnioitamme

Kunnioitamme toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioitamme myös itsemääräämisoikeutta. Emme koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä.

Älä unohda pyytää tilaa myös itsellesi tarvittaessa.

Emme pilkkaa

Emme pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillamme, käytöksellämme tai teoillamme. Pitäydymme ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.

Emme tee oletuksia

Emme tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Emme tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.

Annamme tilaa

Annamme tilaa. Pyrimme huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Emme jyrää muiden mielipiteitä ja annamme puheenvuoron. Kunnioitamme myös toisten yksityisyyttä ja käsittelemme arkoja aiheita kunnioittavasti.

Kuuntelemme ja opimme

Kuuntelemme ja opimme. Otamme vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudumme jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

Pyydämme anteeksi

Pyydämme anteeksi, jos olemme loukanneet tahallisesti tai tahattomasti muita.