Raskasta Joulua 20 vuotta -juhlakonserttikiertue 7.12. Turussa

Suomen menestynein joulukiertue täyttää tänä vuonna 20 vuotta

Suomen kiistatta suosituin ja suurin jouluperinne Raskasta Joulua on valloittanut suomalaisia areenoita jo peräti 20 vuoden ajan ollen maamme ainut yhtäjaksoisesti näin pitkään areenoita kiertänyt kollektiivi. Juhlavuoden kunniaksi Raskasta Joulua lähtee loppuvuodesta juhlakonserttikiertueelle, joka kattaa maamme suurimmat areenat.

Kiertueella on nähty 20 vuotisen matkan aikana lukuisia suosikkiartisteja niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Tänä vuonna kiertuetta tähdittää muun muassa syksyllä uuden albumin julkaiseva Antti Railio, tulevalla Vain elämää -kaudella nähtävä Marko Hietala, Elämäni biisi -TV-ohjelmastakin tuttu sekä Yön solistiksi kiinnitetty JP Leppäluoto, TikTakista soolouralle lähtenyt Petra, rockyhtye Brother Firetriben solisti Pekka Heino, Sonata Arcticasta tuttu Tony Kakko sekä ruotsalaisen metalliyhtye Amaranthen heleä-ääninen laulaja Elize Ryd.

Raskasta Joulua -juhlakiertueella uusina solisteina nähdään tänä vuonna ainakin The Voice of Finlandin historian suurimmalla äänimäärällä voittanut Laura Ruusumaa sekä Reckless Lovesta ja Popedasta tuttu Olli Herman.

- Aivan huikea fiilis. Toivoin, että The Voice of Finlandin myötä saisin mahdollisuuden tehdä hienoja musiikkiprojekteja ja nyt yksi iso haaveeni toteutuu, Laura Ruusumaa iloitsee.

Ruusumaa kilpaili ohjelmassa Elastisen tiimissä.

- Kun Voicen livelähetysten edetessä ymmärsin Lauran vahvuudet ja osaamisen raskaan musiikin puolella, minulla heräsi haave Raskasta Joulua -rundista. Erkka Korhonen oli katsomassa finaalia ja juoksin kesken lähetyksen hänen luokseen yleisöön ja kerroin, että nyt tulee laulaja, joka sopisi teille mukaan! Voiton jälkeen jatkoimme fiilistelyä ja asiat loksahtivat paikalleen. On mahtavaa, että Laura pääsee seuraavaksi näyttämään taitojaan areenatasolla osana näin mahtavaa kokonaisuutta, Elastinen summaa.

Raskasta Joulua -menestyskonseptin kapteeni Erkka Korhonen on myös tulevasta juhlakiertueesta sekä uusista solisteista erittäin innoissaan.

- 20 vuotta! Aikamoinen matka on kuljettu ja nyt on mahtavaa ottaa Olli ja Laura mukaan juhlimaan tätä merkkipaalua. On suuri ilo saada heidät mukaan uusina laulajina, sekä tietysti kaikki vanhat tutut! Aikanaan kun aloitin Raskaan Joulun, en olisi ikinä uskonut, että kuljemme tänne asti!

Loppuvuodesta julkistetaan vielä lisää yllätyksiä, kuten Raskasta Joulua -konseptiin kuuluu. Myöhemmin julkistetaan myös paikkakuntakohtaiset solistit.

Raskasta Joulua 20 vuotta -juhlakonserttikiertue

  • La 23.11. Raskasta Joulua -risteily, M/S Baltic Princess, Turku
  • Pe 29.11. Seinäjoki Areena, Seinäjoki
  • La 30.11. Kuopiohalli, Kuopio
  • La 7.12. Gatorade Center, Turku
  • To 12.12. Helsingin jäähalli, Helsinki
  • Pe 13.12. Ouluhalli, Oulu
  • La 14.12. Nokia Arena, Tampere