Naisten Salibandyn MM-kisat 2027 Turkuun

Salibandyn MM-huumaa koetaan Turussa vuonna 2027, kun naisten salibandyn MM-kilpailut järjestetään Turun Gatorade Centerissä ja Kupittaan palloiluhallissa.

Salibandyn MM-huumaa koetaan Suomessa peräkkäisinä vuosina, sillä kansainvälinen Salibandyliitto on myöntänyt Suomelle niin miesten vuoden 2026 kuin naisten vuoden 2027 MM-kilpailutapahtumien järjestelyoikeudet.

Suomen Salibandyliiton tekemän kisahakemuksen mukaisesti miesten kilpailut järjestetään Tampereella ja naisten MM-tittelistä kamppaillaan Turussa. Alustava ajankohta naisten MM-kisoille on 3.–12.12.2027.

– Todella mahtavaa, että molemmat hakemuksemme menestyivät täydellisesti! On harvinaista herkkua päästä tarjoamaan suomalaiselle urheiluväelle aikuisten arvokisat peräkkäisinä vuosina kotimaassa. Tästä lähdetään rakentamaan ennennäkemätön salibandyjuhla, iloitsee Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori.

Vuoden 2027 MM-kilpailujen keskipisteenä toimii lähes 12 000 katsojaa vetävä Gatorade Center. Toisena kilpailuareenana on Kupittaan palloiluhalli, jossa katsojakapasiteetti on lähes 3000.

Salibandy on Turussa erittäin suosittu ja vahva laji, ja Turku onkin yksi Suomen menestyneimmistä salibandykaupungeista. On hienoa, että MM-kisahuuman myötä pystymme kasvattamaan kiinnostusta lajia kohtaan vielä entisestään. Turku on kuitenkin myös vahva kulttuurikaupunki, ja uskon, että tunnelmallinen joulunaika Turussa tarjoaa MM-kisojen osallistujille poikkeuksellisen kokonaisvaltaisen elämyksen, Turun pormestari Minna Arve lausuu.

Suomi on isännöinyt miesten salibandyn MM-kilpailut kolme kertaa aiemmin – vuosina 2002, 2010 ja 2021 – ja naisten salibandyn MM-kilpailut kahdesti – vuosina 1997 ja 2015.