Naisten Liiga tunnetaan jatkossa nimellä Auroraliiga
​​​​​​​

Suomen naisten jääkiekon pääsarja, Naisten Liiga, vaihtaa nimensä Auroraliigaksi. Tämän uudistuksen taustalla on tavoite kehittää sarjasta ammattimainen ja kansainvälisen tason huippuliiga sekä edistää tasa-arvoa suomalaisessa jääkiekossa. Brändin uudistamisen yhteydessä esiteltiin täysin uusi logo ja käyttöön on otettu uusi verkkosivusto, sekä some-alustat.

Auroraliigan uusi aikakausi käynnistyy 6. syyskuuta Turun Gatorade Centerissä pelattavassa avausottelussa, jota voi seurata myös Subilta ja MTV Katsomosta. Auroraliiga pyrkii toiminnallaan kohottamaan naisten jääkiekon arvostusta ja edistämään yhdenvertaisuutta urheilussa.

– Nimen ja brändin päivittäminen on pitkän pohdinnan ja uurastuksen tulos sekä tärkeä symbolinen teko – nyt on jo korkea aika pelata jääkiekkoa ilman etuliitteitä. Nimenmuutos ei kuitenkaan yksinään riitä. Muutos vaatii pitkäjänteistä työtä tavoitteidemme saavuttamiseksi, kertoo nykyisen Auroraliigan johtaja Henni Laaksonen.

Naisten pelaamasta kiekosta kansainvälisen tason huippuviihdettä

Uuden Auroraliigan tavoitteena on kehittyä kansainväliseksi kärkiliigaksi, joka mahdollistaa pelaajilleen ammattimaisen urheilijan arjen.

Aikaisemmin riittämättömät resurssit ja pitkäjänteiseen kehitystyöhön sitoutumisen puute ovat estäneet urheilusarjan kehittymisen. Tästä syystä myös naisten pelaaman jääkiekon näkyvyys on vähäisempää ja täten sponsoreita on ollut vaikea saada. Uuden Auroraliigan kumppaniyritysten joukko kasvaa jo kuitenkin jatkuvasti – Auroraliigan tavoite viedä suomalaista jääkiekkoa tasa-arvoisempaan suuntaan on kaivattu muutos nykypäivän urheilumaailmassa. Meillä on pyrkimyksenä lisätä resursseja sarjan kehittämiseen ja saada kaikki sidosryhmät sitoutumaan pitkäjänteisesti kehitystyöhön ja kasvattaa sitä kautta sarjan kiinnostavuutta myös yhteistyökumppaneiden silmissä.

– Nimenmuutos on tärkeä etappi kohti yhdenvertaisempaa urheilua. Jatkossa tulemme tekemään töitä sen eteen, että naisten jääkiekko kasvaa ansaitsemaansa rooliin kansainvälisen tason huipputuotteena, Laaksonen summaa.

Auroraliigan avausturnaus Gatorade Centerissä

Auroraliigan kausi 2024–25 alkaa Turussa 6.–8. syyskuuta pelattavalla avausturnauksella. Turnauksessa ovat mukana kaikki Liigan yhdeksän joukkuetta, jotka kaikki pelaavat viikonlopun aikana kaksi ottelua.

Avausturnaus 6.-8. syyskuuta 2024

  • 6.9. 18.30 TPS-K-Espoo
  • 7.9. 10.30 K-Espoo-Ilves
  • 7.9. 13.30 HIFK-Kärpät
  • 7.9. 16.30 HPK-RoKi
  • 7.9. 19.30 Kuortane-KalPa
  • 8.9. 10.30 HIFK-RoKi
  • 8.9. 13.30 TPS-Kärpät
  • 8.9. 14.00 Kuortane-HPK, HUOM. peli pelataan Kupittaalla Rajupaja Areenalla
  • 8.9. 16.30 Ilves-KalPa