Hector Turun Terassikesään!

Hector esiintyy Turun Terassikesässä lauantaina 10.8.2024 Turku Energian sisäpihalla. Suuren suosion saaneet harvat ja valikoidut lähiaikojen keikat ovat osoittaneet, että Hectorin keikkasuosio on valtavaa. Turun Terassikesän keikalla tullaan kuulemaan Hectorin ikivihreitä kappaleita kuudelta vuosikymmeneltä.
Hectorin ura yhtenä merkittävimmistä suomalaisista lauluntekijöistä alkoi jo teini-ikäisenä vuonna 1966, jolloin julkaistiin hänen debyyttilevynsä ”Palkkasoturi”, käännösversio folk-laulajatar Buffy Sainte-Marien kansainvälisestä hitistä. Varsinaisen läpimurtonsa Hector teki 70-luvun alussa ensialbumillaan ”Nostalgia”, jota seurasi vuosikymmeniä kestänyt hittiparaati ja lukuisat kulta- ja platinalevyt, neljä Emma-palkintoa, Juha Vainio- ja Reino Helismaa-palkinnot, ja hänelle on myönnetty Pro Finlandia-kunniamitali v.2008. Hänet on myös nimitetty virallisesti ”Stadin kundiksi” v.2015 ja hän on saanut Helsingin Kaupungin Kultaisen Kunniamitalin v. 2017. Oman levytuotantonsa ohella Hector on myös tehnyt lauluja ja sanoituksia monille suomalaisille eturivin artisteille ,mm. Maarit, Freeman, Katri Helena, Samuli Edelmann, Kari Tapio, Pave Maijanen, Arja Saijonmaa, Irina Milan, Kirka, Pepe Willberg ja Jari Sillanpää.

Koko kansakunnan tuntemia ja rakastamia hittejä on riittämiin, jopa niin, että Hectorin konserteissa ohjelmistoa laadittaessa ongelmaksi saattaa muodostua runsaudenpula: ”Mandoliinimies”, ”Nostalgia”, ”Olen hautausmaa”, ”Lumi teki enkelin eteiseen”, ”Herra Mirandos”, ”Asfalttiprinssi”, ”Lapsuuden loppu”, ”Ake Make Pera ja mä”, ”Laura”, ”Kuinka voit väittää”, ”Hannikaisen baari”, ”Kissojen yö”, ”Ei mittään”, ”Eurooppa”, ”Jos sä tahdot niin”, ”Juodaan viinaa”, ”Yhtenä iltana”, ”Kuunnellaan vaan taivasta”, ”Ihan tavallinen suomalainen mies”.

Artukaistentie 8, 20210 Turku, puh. 029 323 1922

Tietosuojaseloste