Agilityn MM-kisat 2019 Gatorade Centerillä

Suomi järjestää agilityn MM-kilpailut 19.–22.9.2019. Kilpailupaikaksi on valittu Gatorade Center Turussa. Maailmanmestaruuskilpailut ovat agilityurheilijoille vuoden huipennus. Yksilö- ja joukkuekilpailuihin osalistuvat kaikki maailman parhaat koirakot.

Kilpailujen järjestäjänä toimii Suomen Agilityliitto yhdessä jäsenyhdistystensä ja Suomen Kennelliiton kanssa. Agilityn maailmanmestaruuksista on kilpailtu Suomessa kahdesti aiemmin: vuosina 2000 ja 2008 Helsingissä. Vuoden 2019 kisapaikasta neuvoteliin useamman kaupungin kanssa, ja Turku oli paras vaihtoehto. Gatorade Center täyttää puitteiltaan isojen kisojen vaatimukset.

– Odotamme kilpailijoita yli 40 maasta. Tavoite on, että katsomot tulevat täyteen joka päivä. Agility on vauhdikas ja helposti seurattava urheilulaji. Katsomossa voi jännittää mukana, vaikkei itse koiralajeja harrastaisi, sanoo Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

Gatorade Centerin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo ja Turun kaupungin sekä Visit Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo ovat iloisia agilityn MM-kisojen saamisesta Turkuun.

– Gatorade Centerin sisätilat ja laajat piha-alueet muodostavat monikäyttöisen kokonaisuuden, joka taipuu täydellisesti agilityn arvokisojen vaatimuksiin, toteaa Anu Kurkilahti-Haartemo.

Sari Ruusumo muistuttaa, että Visit Turku tarjoaa tukea suurtapahtumien hakuprosesseihin.

– Turku on myös syksyisin upea tapahtumien kaupunki, jonka vanhan keskustan kauniit jokirannat luovat inspiroivan maiseman kisaan valmistautuville. Agilityn MM-kisat tuovat Turkuun noin 500 koirakkoa ja 12 000 katsojaa: se merkitsee jopa 10 000:ta hotelliyöpymistä, Ruusumo toteaa tyytyväisenä.

Artukaistentie 8, 20210 Turku 

info@turkulive.fi

029 323 1922

Tietosuojaseloste