​​​​​​​​​​​​​​Turun Terassikesä 2024
​​​​​​​


Turun Terassikesä avaa turkulaisille uniikin mahdollisuuden päästä kokemaan Turku Energian entisen voimalaitoksen sisäpiha. Alue tunnetaan ikonisesta savupiipusta, jota koristaa Fibonaccin lukusarjan numeroista tehty Mario Merzin neonvalotaideteos. Tasokkaiden keikkojen lisäksi Turun Terassikesään kuuluvat erottamattomasti kattava juomavalikoima ja maittavat ruuat - herkkuja unohtamatta.

Viidettä kertaa järjestettävä Terassikesä -konsepti on uinut itsensä turkulaisen kesänvieton perinteisiin vahvasti. Tänä vuonna pääsemme toteuttamaan tapahtumat poikkeuksellisen suurella alueella, jossa on myös luvassa monipuoliset ruoka-, juoma- ja herkkupalvelut. Lipunmyynti käy kuumana, joten sanomattakin selvää lienee kehotus asioida lippukaupassa sooner than later”, kertoo promoottori Pietu Sepponen.

Turun Terassikesä viimeistelee kesän ohjelmistonsa ikärajattomalla Käärijän keikalla, myöskin ikärajattomalla Pariisin Kevään ja Pehmoainon yhteiskeikalla sekä Terassikesän kauden päättävällä BEHMin keikalla. Näiden huippuartistien myötä Turun Terassikesän ohjelmisto on valmis. Lipunmyynti on käynyt ennätyksellisen vahvasti ja osa keikoista on lähellä loppuunmyytyä jo ennakkoon.

Keskiviikkona 24.7. Turun Terassikesän käynnistää valtavaa livesuosiota Suomessa nauttiva kelttipunk-yhtye Flogging Molly. Flogging Mollyn lämmittelee Lala Salama. Yhtye on kotimaisen rock-musiikin uudelleenmäärittelevä trio, jolta löytyy takataskusta kokemusta sekä kotimaisista että kansainvälisistä keikoista.

Heinäkuussa nähdään lisäksi Suomi-indien suuret nimet Paperi T X Ruusut, ihastuttavat Ida Paul & Kalle Lindroth, hurmoksellisista livekeikoistaan tunnettu Younghearted, suomalaisten sielunmaiseman sanoittajat Antti Autio ja Arppa, pohjoismaisen power metallin kärkinimet Stratovarius ja Sonata Arctica, tanssittavat Ege Zulu ja jambo, Kalevala-metallin ruhtinas Amorphis ja armottoman kovan livebändin mainetta nauttiva Lost Society.

Elokuussa lavalle nousevat Suomen metalliyhtyeiden ehdottomaan kärkikastiin lukeutuva Stam1na ja kovana livebändinä tunnettu Turmion Kätilöt, paljon toivotut Pariisin Kevät ja Pehmoaino, hurjassa keikkasuosiossa oleva Vesterinen Yhtyeineen, Turun Taiteiden yön ikärajattomalla keikallaan kruunaava Ellinoora, Mökkitien Kesäterassi -bileet järjestävä Arttu Wiskari, Faija ja Linda sekä suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden pioneereihin kuuluva Hector. Turun Terassikesän viimeistelee BEHM lauantaina 17. elokuuta.

Lipunmyynti kaikkiin keikkailtoihin on käynnissä Lippu.fi:ssä. Käärijän keikalle liput edullisempaan Early Bird-hintaan myynnissä 31.7. saakka ja hinnat nousevat 1.8. alkaen.

Terassikesän keikat keskittyvät alkuiltaan ja päättyvät aina klo 22.00 mennessä.

Terassikesä-tapahtumasarjan järjestävät yhteistyössä kaksi turkulaista kokenutta toimijaa; Sunborn Live ja Turku Live. Yhteistyökumppaneina toimivat Rockstar, Rajupaja ja Turun kaupunki

TAPAHTUMALUE JA SAAPUMINEN

Sisäänkäynti ja saapuminen

Sisäänkäynti sijaitsee Linnankatu 65:ssa, portit avautuvat kaikkina iltoina klo 18:00.

Turun Terassikesään pääsee helpoiten Turun keskustasta jalan (etäisyys Kauppatorilta n.2km) tai julkisilla kulkuneuvoilla, joiden tiedot löytyvät tarkemmin Fölin sivuilta.

Tapahtuma-alueen läheisyydessä ei ole varattuna yleisölle pysäköintipaikkaa autoille eikä polkupyöräparkkia.        

Sähköskuuteilla saavuttaessa suosittelemme niiden parkkeerausta Varvintorille. Taxidatan väliaikainen taksitolppa löytyy Linnankadun ja Stedingkinkadun kulmasta.

Lipunmyynti

Lippuja voi ostaa etukäteen Lippu.fi tai ovien avauduttua tapahtumapäivänä sisäänkäynnin lipunmyyntipisteestä, jos ilta ei ole etukäteen loppuunmyyty. Lipunmyynnissä käy maksuvälineenä kortti. Tapahtumailtoina lipunmyynti on myös käynnissä Lippu.fi:ssä aina illan pääesiintyjän keikan alkamiseen asti.

Ostetulla lipulla pääsee alueelle sisään vain kerran illan aikana.

Sisääntulotarkastus

Sisäänkäynnillä suoritetaan turvatarkastus. Varauduthan näyttämään lisäksi lippusi ja henkilöllisyystodistuksesi.

Ikäraja

Koko tapahtuma-alue on K-18, pois lukien ke 7.8., ke 14.8. ja to 15.8. jolloin alue on ikärajaton (rajatut anniskelualueet).

PALVELUT

Saavutettavuus

Alue kokonaisuudessaan on asfaltoitu ja liikkuminen alueella on esteetöntä. Tapahtuman WC-alueelta löytyy esteetön Inva-WC. Kenttäalueella ei ole erillistä katsomokoroketta, kenttäalueelta on rajattu oma alueensa pyörätuolilla liikkuville asiakkaille.


Ruoka ja juoma

Alueella on monipuolinen valikoima ruoka- ja juomamyyntipisteitä, jotka tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja eri ruokavalioille sekä juomia moneen makuun. Myös alkoholittomia juomia ja jälkiruokaherkkuja. Alueelle kannattaakin suunnata jo hyvissä ajoin ennen keikkojen alkua nauttimaan hyvästä ruuasta ja viileistä juomista.

Food Trucking Company tarjoaa keikkaevästä burgereista loaded fries -annoksiin - myös vegenä!

Kulttisuosion saavuttanut Malmin Kebab laittaa keikkajengin shokkiin! Valikoimissa herkulliset makkaraperunat ja kebab box

Pizzeria Da Andrea tuo palan Italiaa Turku Energian sisäpihalle! Tarjolla italialaistyylisiä pizzoja sliceinä tai kokonaisina, runsaasti vaihtoehtoja!

Santa’s Ice Cream tarjoilee jäätelöt niin lasten kuin aikuistenkin makuun! Perinteisinä makuina mm. mansikka-vanilja ja suklaa-appelsiini, aikuisille K18-versioina makuina mm. honey rum ja whisky coffee.

Mitäpä olisi kesäpäivä ilman metrilakua, pehmistä ja jäähilejuomia! Aito Porvoon lakritsi -kojun valikoimista löydät kesäherkkujen lisäksi myös kahvia, teetä ja virvoitusjuomia.

Turun Terassikesän ruokakojut vaihtelevat keikkaillasta riippuen - tsekkaa ajankohtaiset tiedot keikkapäivän postauksesta!


Rockstar VIP Lounge

Voit nostaa tapahtumaelämyksesi uudelle tasolle Rockstar VIP Lounge -paketilla. Rockstar VIP Loungen kahdeksan hengen katetusta loungetilasta on loistava näköyhteys suoraan huippuartistien keikalle - ja juoma- ja snäkkihuolto pelaa koko illan!

Katso tarkemmat tiedot täältä!


Narikka ja löytötavarat

Tapahtuma-alueen sisääntulon yhteydessä on vapaaehtoinen narikka. Narikan hinta on 3€/käynti. Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu alueen sulkeutuessa.

Tapahtuman aikana voit tiedustella löytötavaroita narikasta. Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun, joka sijaitsee Länsi1-kauppakeskuksessa, osoitteessa Viilarinkatu 5. Löytötavaroita voi tiedustella puhelimitse Löytötavarapalvelun numerosta 0600 03391 torstaista 22. elokuuta alkaen.

Maksutavat

Tapahtuman anniskelumyyntipisteillä käy maksuvälineinä kortti ja käteinen. Lipunmyynnissä ja narikassa käytössä vain korttimaksu. Ruokamyyjät vastaavat itse omista pisteistään ja niiden maksutavat voivat poiketa tapahtuman yleislinjasta.

WC-tilat

Tapahtuma-alueella WC-alue, josta löytyy useampi vesikäyttöinen saniteettitila. Myös esteetön WC.

Ensiapu

Ensiapu-piste sijaitsee myyntialueen ja lavan läheisyydessä. Käännythän rohkeasti järjestyksenvalvojan tai henkilökuntamme puoleen, jos tarvitset apua.

Vesipiste

Alueella on yleisön käyttöön tarkoitettu vesipiste, jonka sijainnin löydät tarkemmin aluekartasta sekä alueella olevasta ohjeistuksesta.

Siisteys

Roskat roskikseen, kiitos! Alueelta löytyy useampi roskis, jossa on jätejakeet biojätteelle ja polttokelpoiselle jätteelle.

TURVALLISUUS

Yleisön terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten suosituksia sekä yleisötapahtumille laadittuja yhteisiä ohjeita. Toimenpiteillämme pyrimme tekemään tapahtumaan osallistumisesta niin turvallista kuin mahdollista.

Kaikille Turun Terassikesään saapuville tehdään portilla sisääntulotarkastus turvallisen tapahtuman varmistamiseksi.   

Alla listattuna esineet ja asiat, joita et voi tuoda alueelle. Muissa tapauksissa järjestyksenvalvoja tekee porteilla lopullisen päätöksen siitä, saako jonkin esineen tuoda porttien sisäpuolelle.


Tapahtuma-alueelle ei saa tuoda seuraavia esineitä:

 • Lasipulloja tai -astioita
 • Alkoholia
 • Huumausaineita tai muita päihteitä
 • Omia juomia
 • Aseita tai teräaseita, työkaluja ja muita esineitä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa ihmisjoukossa
 • Palo- ja räjähdysvaaralliset aineet
 • Huomioliivit ja muut asut, jotka voivat olla sekoitettavissa henkilökunnan työasuihin
 • Sateenvarjoja
 • Lemmikkieläimiä


Pyydämme noudattamaan seuraavia ohjeita:

 • Noudata henkilökunnan ohjeita:
  Seuraa aina henkilökunnan ja järjestyksenvalvojien ohjeita.
 • Hätätilanteet:
  Hätätilanteessa ota heti yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan tai henkilökunnan jäseneen.
 • Turvallisemman tilan periaatteet:
  Jokainen tapahtumaan osallistuva henkilö sitoutuu noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumajärjestäjä pidättää oikeuden poistaa tapahtuma-alueelta häiritsevästi käyttäytyvän henkilön.


Turun Terassikesä on syrjinnästä vapaa tapahtuma. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin, uskonnon, vamman tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat Terassikesässä syrjivää, ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai häiritsevää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle. Lupaamme puuttua asiaan ja auttaa pääsemään turvallisesti pois ahdistavasta tilanteesta.

Festivaalilla työskentelee häirintäyhdyshenkilö Heidi Aho, jonka tavoittaa festivaalin aikana puhelimitse, viestillä tai anonyymin lomakkeen avulla. Häirintäyhdyshenkilöön saat yhteyden myös ensiapu- ja järjestyksenvalvontahenkilöstön kautta.

Tehdään illoista yhdessä turvallisia ja viihtyisiä kaikille osallistujille!


VIDEO- JA VALOKUVAUS

Tapahtuma-alueella kuvaaminen yleisön edustajana on sallittu, mutta videointi ja äänitys ei ole sallittua.

Media- tai julkaisukäyttöön tulevista kuvista on oltava etukäteen yhteydessä tapahtumatuottajaan:
anne.kirsikka@turkulive.fi

Keikkojen valokuvauksen suhteen saattaa olla poikkeuksia ja järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää valokuvaus       kyseisissä tilanteissa. Dronen käyttö on kielletty tapahtuma-alueella.

Toivotamme teille mukavaa ja mieleenpainuvaa iltaa. Nauttikaa ohjelmasta, hyvästä seurasta ja Turun Terassikesän tunnelmasta!

Turku Energian sisäpiha (Google Maps)
Linnankatu 65, 20100, Turku

Ke 24.7.2024 Flogging Molly (US) + support Lala Salama

 • ovet klo 18.00, show't klo 19.15 & 20.30
 • K-18
 • Liput 49 €

To 25.7.2024 Stratovarius, Sonata Arctica

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 42,50 €

Pe 26.7.2024 Paperi T x Ruusut​​​​

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 35 €

La 27.7.2024 Ege Zulu, Jambo

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 27,50 €

Ke 31.7.2024 Ida Paul & Kalle Lindroth, Younghearted

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 35 €

Pe 2.8.2024 Arppa, Antti Autio

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 35 €

La 3.8.2024 Amorphis, Lost Society

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 47,50 €

Ke 7.8.2024 Pariisin Kevät, Pehmoaino

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18 / ikärajaton
 • Liput 35 €

To 8.8.2024 Vesterinen yhtyeineen

 • Ovet 18.00, showtime 20.00
 • K-18
 • Liput 45 €

Pe 9.8.2024 Mökkitien Kesäterassi: Arttu Wiskari, Faija ja Linda

 • Ovet 18.00, showtime 18.30
 • K-18
 • Liput 35,00 €

La 10.8.2024 Hector

 • Ovet 18.00, showtime klo 20.00
 • K-18
 • Liput 49,50 €

Ke 14.8.2024 Käärijä

 • Ovet 18.00, showtime 20.00
 • K-18 / ikärajaton
 • Liput 31.7. asti 25 € / 29,90 € ja 1.8. alkaen 29,90 € / 35,00 €

To 15.8.2024 Terassikesän Taiteiden yö: Ellinoora

 • Ovet 18.00, showtime 20.00
 • K-18 / ikärajaton
 • Liput 29,90 €

Pe 16.8.2024 Stam1na, Turmion Kätilöt

 • Ovet 18.00, show't klo 19.00 & 20.45
 • K-18
 • Liput 39,90 €

La 17.8.2024 BEHM

 • Ovet 18.00, showtime 20.00
 • K-18
 • Liput 35,00 €

Turun Terassikesän keikkailtoihin on varattavissa Rockstar VIP Lounge –paikkoja. VIP Lounge -paketti sisältää vaihtoehtoisen juomapaketin ja oman kahdeksan henkilön katetun loungetilan.

Rockstar VIP Lounge -paketin hinta on 600 € + alv. Kyseisen illan pääsyliput (8 kpl) eivät sisälly pakettiin. Pääsyliput ovat ostettava erikseen.

Vaihtoehtoiset juomapaketit

 1. Cover Me In Sunshine:
  8 x Limoncello Spritz
  2 x Fiorissimo Prosecco 0,75 l
  16x Drinkkilippu
 2. Choose Yourself:
  36 x drinkkilippua | nachoja ja salsaa
 3. Joku muu, mikä:
  Ole yhteydessä ravintolapäällikköömme (maria.salonen@tps.fi), niin kehitämme teille sopivan paketin kattavasta juomavalikoimastamme


Drinkkilipulla saatavat tuotteet: Aura (0,33 l), Happy Joe (0,33 l), Original Long Drink (0,33 l) tai puna- tai valkoviini (12 cl). Drinkkilippuja on mahdollista käyttää myös alkoholittomiin tuotteisiin.

 • Heidi Aho, heidi.aho@tps.fi, 041 538 3169


Turku Live vastaa Gatorade Centerin ravintolatoiminnasta ja on päävastuullinen järjestäjä edellä mainittujen VIP-palveluiden osalta. Edellä mainittujen VIP-palveluiden hinnat alv 0 %