Will you come?

Maata Näkyvissä

18.11. - 20.11.2022 Gatorade Center

Maata Näkyvissä -festarit, tuttavallisemmin MNF, on nuorille suunnattu kristillinen musiikkifestari, joka kokoaa tuhansia kaiken ikäisiä kävijöitä Suomesta ja Pohjoismaista Turkuun aina marraskuisin. Festareiden esiintyjät ovat suomalaisia ja ulkomaalaisia kristittyjä ja mukana on sekä huippumuusikoita että artisteja esittävän taiteen eri aloilta. Konserteissa yleisölle tarjoillaan evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta, myös puheiden välityksellä.

 

Tapahtuma sai alkunsa, kun vuonna 1984 seitsemäntoista vuotias turkulainen Timo Vainio kuoli kesken koulupäivän sydänkohtaukseen. Muistokukkien sijasta pyydettiin, että ihmiset muistaisivat lahjoituksilla Turun nuortenporukkaa, jossa Timo oli ollut aktiivijäsen. Lahjoituksia kertyi 4000 markkaa, ja pitkien pohdintojen jälkeen päätettiin, että näillä rahoilla järjestettäisiin Timolle muistojuhla. Tuossa muistojuhlassa, ensimmäisillä Maata Näkyvissä -festareilla vuonna 1985, oli paikalla noin 120 nuorta. Muutamassa vuodessa tapahtuma kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi kristilliseksi nuorisofestariksi ja jo kuuden vuoden kuluttua tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa Turkuhallissa.

 

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 37. kerran. Tapahtuma kerää yhä edelleen joka vuosi vajaa 20 000 kävijää eri puolilta Suomea Gatorade Centeriin ja Messukeskukseen. Tapahtuman järjestää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) yhteistyössä Turun Henrikinseurakunnan, Katariinanseurakunnan, Maarian seurakunnan, Mikaelinseurakunnan ja Paattisten seurakunnan kanssa. Käytännön töihin osallistuu 1300 vapaaehtoistyöntekijää.

Artukaistentie 8, 20210 Turku 

tps@tps.fi

029 323 1922